Lokaal maakt alles beter!

6 augustus 2022

Lancering nieuwe website om lokale handelaars en ondernemers te steunen

Vind Lokaal, het platform

Lokaal maakt alles beter: Lancering van nieuwe website om lokale handelaars en ondernemers te steunen.

De initiatiefnemers van “Vind Lokaal” willen niet alleen de lokale ondernemers steunen. Ze willen ook helpen om mensen bewust te maken van het belang van een lokale economie en gemeenschap. Lokaal maakt alles beter en is het begin van een betere wereld.

Vind Lokaal, voor wie?

Vind Lokaal” wil een online brug slaan tussen lokale ondernemers en lokale gemeenschappen. Ondernemers zijn zich vaak niet bewust van hun online voetafdruk. Dat terwijl de online wereld steeds aan belang wint. Er dreigt een digitale kloof te ontstaan tussen de kleinere ondernemers en hun doelgroep. Om online in contact te blijven met je eigen lokale gemeenschap, kun je bij Vind Lokaal terecht.

Vind Lokaal verbindt lokale gemeenschappen en lokale ondernemers. Lokaal maakt alles beter en is het begin van een betere wereld.

Met de lancering van de nieuwe website onderstrepen we het toekomstige belang van lokale gemeenschappen. Lokale starters en lokaal talent krijgt zo een platform om zichzelf online in de kijker te zetten.

Waarom Lokaal?

Lokaal maakt alles beter. Websites van gemeenschappen zijn een goed idee omdat zij gemeenschappen in staat stellen lokaal en online met elkaar in contact te komen.

Websites van gemeenschappen zijn een goed idee omdat

 • zij gemeenschapszin kweken,
 • steun bieden aan plaatselijke bewoners
 • steun bieden aan lokale nieuwe bedrijven
 • reeds bestaande bedrijven helpen met hun online verhaal
 • gratis advertentieruimte weggeven aan plaatselijke handelaars/ondernemers
 • en nog veel meer.

Gemeenschappen en ondernemers zijn het hart en de ziel van de lokale bedrijfseconomie en we moeten allemaal doen wat we kunnen om hen te steunen. Want onze eigen gemeenschap beter maken is het begin van een betere wereld.

Dit nieuwe online platform https://horeca.meetjesland.net is opgezet door een groep mensen die zich realiseerde dat iedereen wint als bedrijven zich richten op het opbouwen van sterkere gemeenschappen.

Lokaal is beter

Lokaal maakt alles beter. Want:

 • Lokale bedrijven zijn beter in staat om de plaatselijke bevolking werkgelegenheid te bieden.
 • Lokale bedrijven begrijpen de lokale behoeften en het belang van bewustwording van de lokale gemeenschap.
 • Lokale bedrijven – vooral in familiehanden of opgericht door mensen met verschillende levenservaringen – weerspiegelen beter de structuur van hun gemeenschap in termen van diversiteit en inclusie.
 • Lokale bedrijven fungeren ook als ankerpunten in gemeenschappen, wat kan helpen om problemen met leegstaande panden op te lossen.
 • Lokale winkels hebben vaak een sterkere band met hun gemeenschappen en buurten, wat winkelend publiek uit naburige gebieden aanmoedigt om ze vaker te bezoeken.

Je hoort wel eens ‘Lokaal, lekker, leuk’. Maar lokaal is duidelijk veel meer dan dat. Lokaal is in meer dan de 3/4 van de gevallen ook een meer ecologische oplossing. 

Ons platform wil helpen

 • sensibiliseren: we onderstrepen het belang van lokaal, we tonen de voordelen en helpen lokale bedrijven hun boodschap te verkondigen
 • activeren: we maken het voor lokale gemeenschappen makkelijker om daadwerkelijk en bewust te kiezen voor de lokale alternatieven.
 • ondersteunen: de kleinere lokale handelaars en bedrijven hebben het vaak moeilijk om ook online voldoende zichtbaar te zijn. Om hen online niet te laten verdrukken door de grotere (inter)nationale spelers zetten we anker punten uit die hen moeten helpen en begeleiden om online meer kansen te krijgen.

En dit is nog maar het begin! Vind Lokaal heeft plannen om artikelen te publiceren over succesverhalen van lokale bedrijven, bedrijfsaanbiedingen, gidsen van lokale bedrijven, vrijwilligerswerk mogelijkheden, evenementen en nog veel meer. Steeds relevant voor onze lokale gemeenschap.

Nog niet overtuigt van de meerwaarde van de lokale ondernemers? Lees hier waarom wij ze steunen en waarom iedereen dat zou moeten doen. 

Meedoen aan Vind Lokaal?

Alle projecten en initiatieven zijn welkom om ons platform. Lokale inwoners die iets goeds willen doen voor hun gemeenschap, hebben vaak niet de tijd of vaardigheden om het online in de schijnwerpers te zetten. Op Vind Lokaal kan dat perfect.

Wil jij jouw gemeenschap online steunen of goede doelen in de stad helpen promoten? Dat kan… ga vandaag nog naar vindlokaal.be! Meld jouw favoriete lokale handelaar of bedrijf aan en wie weet wint deze binnenkort wel eens van onze prijzen.

Wil je een bedrijf/initiatief aanmelden … doe dat hier.

Heb je vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren via hallo@horeca.meetjesland.net

Zet jouw zaak in de kijker
bij honderden mensen uit je eigen regio.

Plaats jouw onderneming op onze website en wordt gezien door honderden mensen uit het Meetjesland. Bouw aan je relatie met je klanten in je directe omgeving en vergroot je online reputatie.

 

Volg Meetjesland.net op social

Let’s meet and connect online

👋 Hey, Kom als eerste alles te weten over het nieuws en evenementen in het Meetjesland

👉 Volg onze Facebook pagina