Waarom het belangrijker dan ooit is om lokale bedrijven te ondersteunen

6 augustus 2022

Het is belangrijker dan ooit om lokale bedrijven te ondersteunen

Terwijl de eindejaarsperiode nadert wordt stillaan duidelijk dat een ‘normaal’ eindejaar opnieuw op de helling staat. De Corona besmettingen stijgen en de maatregelen worden strenger.
Opnieuw duikt de pijnlijke onzekerheid op over de staat van de lokale economie. Lokale handelaren en bedrijven worden opnieuw geraakt. Vooral de Horeca sector zal het hard te verduren krijgen. De kans dat het aantal mensen die horeca zaken bezoeken vermindert is reëel.

Dit is één van de reden waarom het ondersteunen van de lokale economie, op elke manier, cruciaal is voor het herstel van jouw gemeenschap. Consumenten kunnen bedrijven ondersteunen door ervoor te kiezen lokaal te winkelen, te eten en diensten af ​​te nemen. Bedrijven van hun kant kunnen hun waarde laten zien door kortingen of aanbiedingen te implementeren die zijn gericht op hun eigen gemeenschappen.
Deze symbiotische relatie zorgt ervoor dat zowel de consument als het bedrijf kunnen gedijen tijdens deze onzekere en veranderende economie.
Komen er nog strengere Covid maatregelen? Zullen bedrijven in het najaar en voorjaar hun klanten op een normale manier kunnen bereiken?
Op dit moment durven zelfs politici en virologen geen uitspraken op langere termijn doen.
Wat het ook wordt, als lokale ondernemer wordt het belangrijker dan ooit om jouw lokale gemeenschap eraan te blijven herinneren dat jouw (essentiële) service voortdurend beschikbaar is. Blijf communiceren, probeer op te vallen, bouw een relatie met je eigen gemeenschap… en vooral: Profiteer van de relaties die je met die gemeenschap opbouwt.
De waarde van een gemeenschapsgevoel is van het grootste belang voor de relatie tussen individuen en ondernemers in kleine gemeenschappen (vb: in het Meetjesland).
Het gemeenschapsgevoel is vaak sterk en vormt de basis waarop lokale bedrijven en hun gemeenschappen samenwerken.
Wij van ‘Vind Lokaal’ zijn toegewijd aan het bieden van een platform en middelen waarmee lokale economieën deze overgangsperiode krachtig het hoofd kunnen bieden.

Zet jouw zaak in de kijker
bij honderden mensen uit je eigen regio.

Plaats jouw onderneming op onze website en wordt gezien door honderden mensen uit het Meetjesland. Bouw aan je relatie met je klanten in je directe omgeving en vergroot je online reputatie.