De Noodzaak van Migratie naar GA4 voor Jouw Bedrijf

25 mei 2023

Als online marketing bureau begrijpen wij bij Team Made de waarde van data-analyse in het optimaliseren van bedrijfsprestaties. Daarom willen we je graag informeren over de urgente noodzaak om over te stappen naar Google Analytics 4 (GA4). De kans is groot dat je, nu je dit artikel leest, al overweegt om de overstap te maken. In dit artikel zullen we uitleggen waarom deze migratie essentieel is en hoe Team Made je kan helpen bij een succesvolle overgang.

Het goede nieuws: Team Made staat voor je klaar!

Team Made staat klaar om jouw Universal Analytics (UA) data te migreren naar GA4. Waarom? Omdat Universal Analytics op 1 juli 2023 stopt met het verwerken van gegevens. Je hebt nog zes maanden de tijd om toegang te krijgen tot eerdere gegevens, maar daarna wordt UA officieel beëindigd. Dit betekent dat het hoog tijd is om actie te ondernemen en het risico te vermijden dat je gegevens niet meer kunt verzamelen of zelfs kwijtraakt.

Waarom overstappen naar GA4?

1. Een sterkere focus op privacyregelingen

GA4 legt een sterkere focus op privacyregelingen. Met de toenemende bezorgdheid over privacy en gegevensbescherming is het essentieel om een analytics-platform te hebben dat voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. GA4 biedt verbeterde tools en functies om de privacy van gebruikers te beschermen en tegelijkertijd waardevolle inzichten te genereren.

2. Diepere integratie met Google Ads

GA4 biedt een diepere integratie met Google Ads. Door UA-gegevens te migreren naar GA4, krijg je de mogelijkheid om je Google Ads-campagnes nauwkeuriger te meten en te optimaliseren. Dit betekent dat je beter in staat zult zijn om de prestaties van je advertenties te begrijpen en je marketingbudget effectiever te benutten.

3. Gedetailleerdere inzichten in het gedrag van websitebezoekers

GA4 brengt het gedrag van websitebezoekers beter in kaart. Met verbeterde trackingmogelijkheden en nieuwe rapporten biedt GA4 gedetailleerdere inzichten in het klanttraject op je website. Hierdoor kun je beter begrijpen hoe gebruikers met je website omgaan, waar ze afhaken en waar ze juist geïnteresseerd in zijn. Deze waardevolle informatie stelt je in staat om je website-ervaring te optimaliseren en conversies te verhogen.

Maak de overstap naar GA4!

De migratie naar GA4 is essentieel, aangezien Universal Analytics op 1 juli 2024 wordt beëindigd. Wij adviseren je dan ook met klem om zo snel mogelijk over te stappen. Hoe meer gegevens je al hebt in Google Analytics 4, hoe beter. Dit stelt je in staat om historische analyses te maken, trends te identificeren en betere beslissingen te nemen op basis van gegevens.

Bij Team Made begrijpen we dat de migratie naar een nieuw analytics-platform intimiderend kan zijn. Daarom staan onze deskundige professionals klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het migratieproces. We hebben de nodige ervaring en expertise om een soepele overgang van UA naar GA4 te garanderen, zodat je snel kunt profiteren van de voordelen van dit krachtige analytics-platform.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Team Made. We helpen je graag bij de migratie naar GA4, zodat je geen waardevolle gegevens verliest en kunt profiteren van de verbeterde mogelijkheden van dit geavanceerde analytics-platform. Kies voor een succesvolle toekomst van jouw bedrijf en maak de overstap naar GA4!

Team-Made -Webdesign

Zet jouw zaak in de kijker
bij honderden mensen uit je eigen regio.

Plaats jouw onderneming op onze website en wordt gezien door honderden mensen uit het Meetjesland. Bouw aan je relatie met je klanten in je directe omgeving en vergroot je online reputatie.